eteneteneten mosselen

Over eteneteneten oftewel 3x eten

Kook, eet...en leef lekker!


Marc is mijn naam en ik ben eteneteneten.


Vader van 4 heerlijke kinderen, die allemaal een passie voor koken hebben.


Eten heeft altijd mijn aandacht en is mijn passie, zo lang als ik me kan herinneren.

Van recepten bedenken en schrijven tot het er lekker uit laten zien...alles komt uit mijn eigen hoge hoed...


Mijn passie voor koken heb ik waarschijnlijk geërfd van mijn Oostenrijkse moeder en horeca Nederlandse vader.

Mamma maakte de lekkerste gerechten en pappa was meer van de pasta's en de rijst in alle varianten.

Lekker eten stond (en staat nog steeds) centraal in ons gezin.

De gastvrijheid heb ik van mamma, het was ...en nog steeds ... dat iedereen altijd welkom is en aan kan schuiven om een vorkje mee te prikken.

We delen graag!

Eten en gezelligheid staan centraal, het gaat om meer dan eten alleen. Samenzijn, verhalen delen en genieten... leef en eet lekker!

 

Ik stond als 15 jarige van alles uit te proberen in de keuken.

Mijn karbonaadjes met mosterd brandden regelmatig aan, maar dat weerhield me er niet van om verder te experimenteren...daar heb ik van geleerd met minder hitte betere gerechten te kunnen bereiden.

Voor een groot deel autodidact, maar ik heb ook veel inspiratie bij anderen gevonden, aangevuld met cursussen en opleiding.


Ik leer iedere dag; recepten bedenken, koken, fotograferen, filmen en eten ...in mijn ogen iets dat altijd in beweging blijft en nooit verveelt ...


Begonnen met kookboeken van TimeLife uit diverse landen…diverse keukens. Proberen, proeven, lekkere maaltijden en mindere…daarmee is mijn voorliefde voor de mediterrane keuken geboren.

Later kwamen daar door het vele reizen in Azië en Noord Amerika, interesses voor andere keukens bij.


Inspiratie doe ik nog altijd op in filmpjes, kookprogramma's en mooie tijdschriften..

Tv koks met hun (h)eerlijke programma’s hebben mij meegenomen in hun passie voor koken.

Het begon als bij zovelen met   Jamie Oliver

Ik vind het nog steeds fantastisch om te zien hoe hij vol passie zijn kookkunsten wil delen.

Gepassioneerd koken (inmiddels ook mijn passie) wil ik doorgeven aan iedereen die ik aan mag steken met het 'lekker-koken-virus'


Tijdschriften en mooie kookboeken kan ik uren in bladeren en wegdromen. 

Een marktkraam met mooie groentes, een kruidenwinkel in Le Marais/Parijs of Amsterdam, een goede visboer...voor mij zijn het 'snoepwinkels'


De combinatie van mooie recepten, mooie foto’s en filmpjes inspireren mij om steeds iets nieuws te bedenken.


Eten (het werkwoord) is de activiteit van het tot zich nemen van voedsel. De term eten (het zelfstandig naamwoord) wordt ook gebruikt voor de substantie die gegeten wordt.

Door een gestructureerd bestaan eet de mens in de meeste gevallen zo'n driemaal per dag. Op deze drie momenten neemt men een maal tot zich, oftewel, eet men voedsel


3x lekker eten

KOOK, EET...EN LEEF LEKKER!


Iedere dag lekker eten is mijn motto, why not!?


Het kost net zo veel tijd om er iets lekkers-, als er iets minder lekkers van te maken...voor mij een waarheid als een koe!


Wees niet bang om te experimenteren, iedereen maakt fouten…helemaal niet erg! Daar leer je juist van. 

Probeer iedere dag iets anders, het liefst iets gezonds, op tafel te zetten. Dat lekkere eten is namelijk ook reden om met elkaar in gesprek te komen. Eten en tafelen zijn een sociale bezigheid, dus maak er iets lekkers en gezelligs van en geniet samen!


Waarom 'eteneteneten' ?

Voor mij is het logisch, omdat we meestal 3x per dag eten.

Ik hoop met mijn passie voor lekker en vaak gezond eten, iedereen te inspireren.


Iedereen houdt van lekker eten, koken is niet moeilijk als je weet hoe het moet.

Goede duidelijke recepten en lekkere (goed verkrijgbare en vaak betaalbare) ingrediënten zijn een gouden combi en daar probeer ik me zoveel mogelijk aan te houden.

Laat mij jou helpen wat gevarieerder en met ‘een snufje’ passie te laten koken.

Iets minder vlees, gevogelte en vis, wat meer groente...flexitariër...het past allemaal bij mijn manier van koken.


Tip; Alle recepten zijn een .PDF bestand, dus makkelijk uit te printen!


Als je vragen hebt of als ik je ergens mee mag helpen (wees niet bang, ik bijt meestal niet ;) laat het me hier weten.

Share by: